Als regisseur heb ik altijd de afweging te maken tussen wat creatief, maar ook financieel haalbaar is.

Ik ben inmiddels al 10 jaar actief als regisseur, waarin ik in veel van mijn producties ook optrad als scenarist en producent. Mijn eerste korte film produceerde en regisseerde ik met een crew in Los Angeles, in 2010. Deze film is vertoond tijdens het Shortcuts festival van Amsterdam. Mijn laatste korte film, De Kogel door de Kerk, draaide ik in Rotterdam met een professionele crew en heeft onlangs zijn online première gehad. Tussen beide projecten in heb ik zo’n 15 projecten weten te realiseren, variërend van no-budget producties, tot en met producties van +15K. In de producties met een groter budget was ik altijd hoofdverantwoordelijke en dus uitvoerend producent. Bekijk mijn portfolio voor enkele hoogtepunten.

De Kogel door de Kerk

Demonen. In de kerk spraken ze er vroeger al over, maar toen waren het nog zwarte beestjes met rode oortjes. Maar wat zijn de demonen van nu? Ik maakte er een korte film over. Een film waarin de innerlijke dialoog tussen goed en kwaad tot haar uiterste vorm is geschetst. Ik trad op als scenarist, (uitvoerend) producent, regisseur en editor.

Schoon Genoeg

Een korte film die ik in 2016 maakte met een team tijdens het 48 filmproject Rotterdam. De film won een publiekprijs en werd verschillende keren genomineerd. Bijzonder was dat ik voor deze film ook de montage had verzorgd en het scenario had geschreven.

HELP

Mijn ervaringen

Mijn eerste speelfilmscenario completeerde ik in 2011. Sindsdien, heb ik gewerkt aan ca. 25 korte film- en commercialscenario’s, waarvan er zeker 10 zijn gerealiseerd. Eén van mijn korte filmscenario’s heeft meegedaan aan de selectie van NTR Kort van het Nederlands Film Fonds, dat destijds in het oog was gesprongen van een ervaren speelfilmproducent.

Verder heb ik de afgelopen jaren vier speelfilmscenario’s afgeschreven en werk ik momenteel aan mijn vijfde. Al deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik inmiddels een flinke ‘writer’s muscle’ heb ontwikkeld, die ik breed weet in te zetten.

In 2012 rondde ik mijn opleiding Technische Bedrijfskunde af aan de Hanze Hogeshool in Groningen. Ik heb dus bijzondere keuzes gemaakt. De keuze die ertoe heeft geleid dat ik inmiddels zoveel met mijn creativiteit heb gedaan, was de minor Media & Film die ik in 2010 volgde aan de Northern Arizona University in Flagstaff.

Daaruit voortvloeiend liep ik datzelfde jaar een productiestage bij Badito Brothers in Culver City, Los Angeles, bekend van de films Need for Speed en Act of Valor en was ik de persoonlijk intern van niemand minder dan Shane Hurlbut, de Director of Photography van de speelfilm Terminator Salvation.

Verder werkte ik tijdens deze periode in Hollywood voor Ostrow & Company, een bedrijf dat door de Hollywood Reporter is bekroond voor een ‘decade of excellence’ en toonaangevend is op het gebied van het uitonderhandelen van filmdistributie voor onafhankelijke filmproducenten.

Naast mijn creatieve bestaan heb ik ook behoorlijk wat ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Het hoogtepunt daarin was mijn functie als Sales Engineer, van 2014 tot 2017, bij het Van Swinden Laboratorium in Delft.

Het bedrijf is verantwoordelijk voor de Nederlandse meetstandaarden en daarom werken er hoofdzakelijk wetenschappers. Het was daarom bijzonder uitdagend om als projectleider te hebben gefunctioneerd, met budgetten tot wel 25K.

Verder heb ik nog tal van andere management- en sales posities gehad, die allemaal goed van pas komen in mijn creatieve leven, waar ik ook altijd aan het ‘overtuigen’ en ‘coördineren’ ben.

Jan Hendrik is freelance regisseur

Als ‘een man van ideeën’ weet ik als geen ander hoe je een papieren concept kan vertalen naar bewegend beeld.

Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij overlegd met de Director of Photography Artyom Zakharenko.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Er ontstaat een grappige situatie op de set.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij is aan met zijn acteurs "script rehearsals" aan het doen.

Gallery

Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. De scene mislukte en moest afgebroken worden.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij geeft zijn acteur een laatste regieaanwijzing.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij ziet het allemaal voor zich.
Portfolio

Het Hoogtepunt van iedere vrouw

Ik kon Sunil, een man met een Portugese lekkernijenkraam in de Markthal van Rotterdam overtuigen met de commercial die ik had gemaakt voor de IJssalon.

Lees meer

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis