De mogelijkheden om te adverteren, zijn nog nooit zo groot geweest!

Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker

We leven in een tijd dat online zichtbaarheid steeds belangrijker wordt. Voorheen konden alleen de grote spelers het zich veroorloven om op televisie te komen met een reclamefilm. Tegenwoordig kan iedereen naar buiten treden met een reclamefilmpje op social media en zelf bepalen hoe ver ze daarin gaan.

Veel bedrijven laten tegenwoordig een promotiefilm of dergelijk reclamefilmpje maken. Toch geldt hierin dat je je zult moeten onderscheiden. Je zult op originele wijze, een goed verhaal moeten vertellen. Alleen hoe doe je dat? Als storyteller help ik je graag aan een advertentie die zowel creatief als commercial doeltreffend is. Ik heb naast mijn ervaringen in Hollywood namelijk ook voor veel verschillende bedrijven gewerkt, voornamelijk in de sales. Daarnaast ben ik een gevestigde producent en heb ik de toegang tot een groot creatief netwerk.

Waar ik me in onderscheid van de meeste reclamebureaus, is dat deze bureaus vaak alleen een concept bedenken, wat ze vervolgens uitbesteden aan een productiehuis. Waarin ik me in onderscheid van de productiehuizen, is dat ik dezelfde kwaliteit haal, en daarbij ook echt het “commerciële idee” verzin. Om een beeld te krijgen bij wat ik voor je kan doen en wat mijn stijl is, raad ik je aan mijn portfolio te bekijken.

Making the world go round

Deze promotiefilm heb ik gemaakt in opdracht voor een bedrijf wat zich bezig houdt met het maken en repareren van tandwielkasten voor de industrie. Ze wilden een pakkende promotievideo in de stijl van de Landmacht, om zo nieuw personeel aan te trekken.

Het Hoogtepunt van iedere vrouw

Deze reclamefilm maakte ik voor een ondernemer in de Markthal van Rotterdam, die de beroemde roomgebakjes “Pastel de Nata” uit Portugal verkoopt. Dit reclamefilmpje haalde binnen een week al meer dan 12.000 organisch verkregen views op Facebook.

Onwijs Lekker!

Deze reclamefilm maakte ik voor de enige echte IJssalon aan de Meent van Rotterdam. Het reclamefilmpje is lekker over de top en dat moet je tegenwoordig toch wel een beetje hebben om op te vallen.

Een videoportret

Dit videoportret maakte ik voor Loes Berkhout, geweldloze communicatie deskundige. Als storyteller bracht ik mezelf ook in. Daardoor ontstond er een bijzondere dynamiek en is ze daadwerkelijk aan het werk te zien. Er kwamen vele reacties op Facebook en zonder verder te adverteren heeft het Loes al nieuwe klanten opgeleverd.

HELP

Hoe het werkt

Allereerst gaan we geheel vrijblijvend een kopje koffie drinken. We zullen namelijk eerst moeten kijken of onze ideeën matchen. Mocht dit zo zijn, dan volgt er een brainstormsessie. Dit is een proces waar best wat tijd in gaat zitten, want het “winnende idee” verzin je niet zomaar. Mochten we tot iets concreets komen, dan gaan er nog een aantal lagen overheen voordat alles goed op papier staat. Staan we er uiteindelijk allebei achter, dan gaan we over tot de productie van de video. Ik verzorg het hele proces. Van het schrijven van het script, tot en met het regelen van de cast & crew en de regie. Na enige tijd lever ik een unieke commercial af, waarmee jijzelf naar buiten kan treden in de wereld van online.

Veel ondernemers denken dat dit een ingewikkeld proces is, maar dat is het niet. Met een paar muisklikken maak je al een eigen facebook pagina aan, waarin je het filmpje kunt uploaden. Vervolgens stel je je doelgroep en je advertentiebudget in en social media doet de rest. Klinkt dit nog steeds ingewikkeld voor je? Dan leg ik dit graag persoonlijk aan je uit bij de oplevering.

De ervaring leert dat de meeste mensen niet weten hoeveel werk er zit in het maken van een doeltreffende videoadvertentie. Alleen al het nadenkwerk kost dagen. En een hele productie optuigen is een zeer arbeidsintensief proces. Daarom schommelt het budget voor een gemiddelde t.v. commercial ergens tussen de 50.000 en 100.000 Euro. Nou zijn dit bedragen die voor het MKB niet altijd binnen het bereik liggen. En dat hoeft ook niet, want met minder middelen kan er nog steeds een hele hoop, zeker tegenwoordig. Denk wel ruwweg aan een bedrag tussen de 5K en 10K, per 30 seconden video, afhankelijk van de productiewaarde.

Ben je een kleine zelfstandige, maar wil je snel en effectief laten zien wie je bent en wat je in huis hebt? En heb je iets minder te besteden? Een goed alternatief is dan een leuk videoportret te laten maken, die je vervolgens (als Sponsored Ad) laat draaien op je social media kanalen. Dit kan al voor een bedrag vanaf 1000,- Het scheelt namelijk flink zoeken naar acteurs en overige crew. Je speelt immers zelf de hoofdrol!

Zoek je een regisseur?

Omdat ik al veel ervaring heb met het maken van commercials, kan je me altijd benaderen voor een regieklus.

Regisseur Jan Hendrik is een commercial aan het regisseren. Hij kijkt op de viewvinder van zijn Arri Alexa.
Regisseur Jan Hendrik is een commercial aan het regisseren. Hij overlegd met de Director of Photography Ralph Lindsen en de rest van zijn crew.
Regisseur Jan Hendrik is een commercial aan het regisseren. Hij is aan het "focus pullen".

Gallery

Regisseur Jan Hendrik is een commercial aan het regisseren. Hij geeft een laatste regieaanwijzing aan zijn acteurs.
Regisseur Jan Hendrik is een commercial aan het regisseren. Hij is aan het "focus pullen" terwijl de dolly vooruit rolt.
Regisseur Jan Hendrik is een commercial aan het regisseren. Hij spreekt gepassioneerd zijn cast toe.
Portfolio

Het Hoogtepunt van iedere vrouw

Ik kon Sunil, een man met een Portugese lekkernijenkraam in de Markthal van Rotterdam overtuigen met de commercial die ik had gemaakt voor de IJssalon.

Lees meer

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis