Als regisseur heb ik altijd de afweging te maken tussen wat creatief, maar ook financieel haalbaar is.

Ik ben inmiddels al 10 jaar actief als regisseur, waarin ik in veel van mijn producties ook optrad als scenarist en producent. Mijn eerste korte film produceerde en regisseerde ik met een crew in Los Angeles, in 2010. Deze film is vertoond tijdens het Shortcuts festival van Amsterdam. Mijn laatste korte film, De Kogel door de Kerk, draaide ik in Rotterdam met een professionele crew en heeft onlangs zijn online première gehad. Tussen beide projecten in heb ik zo’n 15 projecten weten te realiseren, variërend van no-budget producties, tot en met producties van +15K. In de producties met een groter budget was ik altijd hoofdverantwoordelijke en dus uitvoerend producent. Bekijk mijn portfolio voor enkele hoogtepunten.

De Kogel door de Kerk

Demonen. In de kerk spraken ze er vroeger al over, maar toen waren het nog zwarte beestjes met rode oortjes. Maar wat zijn de demonen van nu? Ik maakte er een korte film over. Een film waarin de innerlijke dialoog tussen goed en kwaad tot haar uiterste vorm is geschetst. Ik trad op als scenarist, (uitvoerend) producent, regisseur en editor.

Schoon Genoeg

Een korte film die ik in 2016 maakte met een team tijdens het 48 filmproject Rotterdam. De film won een publiekprijs en werd verschillende keren genomineerd. Bijzonder was dat ik voor deze film ook de montage had verzorgd en het scenario had geschreven.

HELP

Mijn ervaringen

Jan Hendrik is freelance regisseur

Als ‘een man van ideeën’ weet ik als geen ander hoe je een papieren concept kan vertalen naar bewegend beeld.

Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij overlegd met de Director of Photography Artyom Zakharenko.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Er ontstaat een grappige situatie op de set.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij is aan met zijn acteurs "script rehearsals" aan het doen.

Gallery

Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. De scene mislukte en moest afgebroken worden.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij geeft zijn acteur een laatste regieaanwijzing.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij ziet het allemaal voor zich.
Portfolio

Het Hoogtepunt van iedere vrouw

Ik kon Sunil, een man met een Portugese lekkernijenkraam in de Markthal van Rotterdam overtuigen met de commercial die ik had gemaakt voor de IJssalon.

Lees meer

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis