Het geschreven woord leidt tot het gesproken woord

In de media

Van 2014 tot 2018 schreef ik aan een groot autobiografisch werk, wat ertoe heeft geleid, dat ik debuteerde als schrijver met mijn roman Pispaal, in het najaar van 2019. Het was nogal een weg die ik had te bewandelen om ermee in de media te komen. Toch wist ik de pers te triggeren en werd ik uitgenodigd voor een radio-interview door RTV Noord. Ik deed een live verslag van mijn pestverleden, het grote thema van mijn debuutroman, waar ze dusdanig van onder de indruk waren dat ik die avond nog werd uitgenodigd om mijn verhaal nogmaals te doen, live in de uitzending op televisie. En dat doopte mij tot spreker in het openbaar. Bekijk hiernaast hoe me dat afging.

Boeklancering

Bij een debuutroman hoort natuurlijk ook een boeklancering. ‘Schokkend openhartig’ zoals de redacteur waar ik mee samen had gewerkt om mijn debuutroman geredigeerd te krijgen het noemde, hield ik mijn betoog. Drie kwartier lang heeft mijn publiek geboeid naar mij geluisterd. Dit lukt me omdat ik niet alleen ‘beeldend’ vertel, maar ook probeer te voelen of ik wel of niet de aandacht heb. Pas als ik ‘de verbinding’ heb met mijn publiek, steek ik van wal. Kijk hiernaast de presentatie terug.

Danny op straat

Je ontkomt er niet aan. Iedereen vindt wel wat van Corona. Als storyteller maak ik graag deel uit van het publieke debat. Ik heb zo mijn bedenkingen bij de koers die onze overheid stelselmatig blijft vol houden en het media circus waar we ons in bevinden. Zo was ik aanwezig bij verschillende demonstraties. Ik was zelfs de eerste demonstrant die al in April met zijn spandoekpak om en rond het binnenhof liep en in gesprek ging met de Tweede Kamer. Ook haalde ik de NPO, in het programma Danny op straat. In deze Corona Closing Speech, spreek ik nogmaals ‘het Nederlandse publiek’ aan en probeer ik te uit te leggen waar ik (toen al) vandaan kwam.

Jan Hendrik is spreker

Als spreker in het openbaar probeer ik altijd 'de verbinding' te zoeken met mijn publiek en daarmee met mijzelf.

Jan Hendrik Heslinga spreekt, tijdens de boeklancering van zijn debuutroman Pispaal
Jan Hendrik praat bij RTV Noord over zijn roman Pispaal
Jan Hendrik Heslinga signeert zijn debuutroman Pispaal bij boekhandel Riemer
Jan Hendrik Heslinga presenteert zijn debuutroman bij boekhandel Riemer

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis