Jan Hendrik en Esther Kraaijenbrink komen tot een overeenkomst.
Jan Hendrik

Jan Hendrik

Nu al een uitgever enthousiast!

Ik sprak vandaag met Esther Kraaijenbrink, een uitgever die zich heeft gespecialiseerd in het uitgeven van boeken in eigen beheer. Er komt nogal wat bij kijken als je een boek wil uitgeven. Het komt allemaal neer op slimme marketing en veel werk doen. De meeste uitgevers zullen hiervoor niet de middelen beschikbaar willen of kunnen stellen. Want niemand kent je nog. Esther helpt schrijvers met ambitie, die voor een groot deel zelf de eerste zet kunnen doen.
Wat de meeste mensen niet weten, is dat alleen al het printen van een boek gemiddeld 5 Euro kost. Dat is gewoon het papier. En dan wil een instantie als Centraal Boekhuis ook nog zo’n 9 Euro, die er voor zorgt dat je boek bij de boekhandel terecht komt. Bol.com wil er ook nog 3 Euro aan verdienen. Oja, de verzendkosten van 3,80 moet je ook nog incalculeren, met daaroverheen nog de aanschaf van een envelop zodat je boek onbeschadigd en wel op de deurmat valt, plus de 2 euro voor alle retourzendingen. Tja, het is wat zo’n boek uitgegeven. Of je dus even 19.50 wil aftikken. En dan heb ik welgeteld 1,40 verdient. Per boek. Ik heb het ook niet bedacht en Esther zeker niet, met haar ervaring in de drukkerij wereld. Maar ze wist me dan ook te vertellen dat de verkoopprijs niet altijd wat uitmaakt voor de koper. Als iemand echt graag je boek koopt, dan doen ze dat omdat ze het gewoon willen hebben. Ze willen het lezen, omdat ze kennelijk ergens hebben gehoord dat je een interessant verhaal hebt te vertellen. En dat vond Esther dus wel. “Je mag wel uitkijken dat het straks niet uit de hand gaat lopen,” aldus Esther van bestelmijnboek.com

Zou je mijn debuutroman Pispaal graag willen lezen? Een boek over schaamte, pesten en seksuele ontwikkeling? Subscribe op www.janhendrikcreations.com/auteur en je krijgt een gratis exemplaar toegestuurd!

Like this post

Share this post

Like this post

Share this post

Yes. I'd like to keep in touch with you.

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Pispaal. Zo heet het auteursdebuut van Jan Hendrik. Vanuit een authentieke eerlijkheid schreef hij net als Jan Cremer en Jan Wolkers zijn schaamte, verlangens en verbazing op. Iedereen die het leest, is verwonderd over zijn openheid. Als beginnend auteur heeft hij graag meer lezers. Daarom kan jij zijn eerste boek gratis downloaden.

Pispaal een debuutroman van auteur Jan Hendrik, is gratis te lezen op de E-reader als Epub of als PDF

Want als het straks te koop is op bol.com, laat jij misschien wel een recensie achter. Daarom dus. Geen addertjes. Geen vervelende mails. Nee, echt een mooi cadeau, gratis en voor niets!

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis