studenten-net-zoekt-redacteuren-columnisten
Jan Hendrik

Jan Hendrik

Mijn eerste boek ligt bij de redacteur!

Zes manuscripten liggen op de plank: klaar om professioneel onder handen te worden genomen. Daniëla Postma kwam op mijn pad via het vaktijdschrift ‘Schrijven’ en redigeert op dit moment mijn eerste boek “Pispaal.” Daniëla heeft zich gespecialiseerd in de redactie en vormgeving van persoonlijke verhalen. Ze was onder de indruk van mijn verhaal en gaat mij helpen om van mijn eerste boek een succes te maken.

Ik sprak al eerder met Dorien van Londen, van Shared Stories. Een literair agent. Dorien vertelde me dat het haar niets zou verbazen als er over een jaar een bestseller op de planken lag. Redactioneel kon ze deze omvang niet aan. Ze adviseerde me om te beginnen met één boek uitbrengen. Dat advies heb ik ter harte genomen. Daniëla was voor mij een logische volgende stap. Zij gaat mijn eerste boek strak trekken. Dat wil ik vervolgens eerst als gratis download beschikbaar stellen met een optie om het te kopen op Bol.com. Daniëla schreef me de volgende mail, nadat ze ook gedeelten uit alle overige delen had gelezen:

“Je beschrijft situaties die best schokkend zijn en doet dat soms rauw (zeker, wanneer je visueel ingesteld bent en zoiets als lezer meteen voor je ziet, ik herken de walging waar je over sprak tijdens onze ontmoeting, die jouw opa had toen hij bepaalde scènes uit je manuscript las). Maar ik vind dat je het op een integere manier doet en dat spreekt me aan. Het klopt bij hoe ik jou ervaar in onze gesprekken. En ik zie steeds duidelijker dat de beginpassage in dat eerste deel – van dat jongetje dat in het diepe springt zonder bandjes – echt heel veelzeggend is. Het vraagt om lef dat je dit doet en durft. Ik heb de samenvatting ook aan iemand anders laten lezen en die heeft het eveneens als een eerlijk verhaal met potentie ervaren. Je hebt iets te vertellen én je weet hoe je dat moet doen om iemand mee te kunnen nemen in jouw beleving. De rest is een kwestie van redactioneel bijschaven. Grappig is dat: de bottleneck zat volgens mij vooral in dat eerste deel – waarin je nog teveel op afstand bleef – en die hobbel hebben we samen al grotendeels genomen.

Kortom… Gaan met die banaan, om maar even een lekker banale uitdrukking erin te knallen! Ik heb er zin in. Tot slot: dank voor je vertrouwen in mij. Ik ben me ervan bewust dat zoiets niet vanzelfsprekend is, bij geen enkel levensverhaal maar bij dit verhaal nog net een beetje meer dan anders.”

En ja, je kan je voorstellen dat ik hier heel blij van word. Hoe je het ook went of keert, mijn eerste deel komt straks echt uit! De stap is gemaakt en dat is inderdaad een flinke sprong in het diepe. Maar ik vertrouw er op dat alles goed komt en precies dat gebeurt wat er moet gebeuren.

Zou je mijn debuutroman Pispaal graag willen lezen? Een boek over schaamte, pesten en seksuele ontwikkeling? Subscribe op www.janhendrikcreations.com/auteur en je krijgt een gratis exemplaar toegestuurd.

Like this post

Share this post

Like this post

Share this post

Yes. I'd like to keep in touch with you.

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Pispaal. Zo heet het auteursdebuut van Jan Hendrik. Vanuit een authentieke eerlijkheid schreef hij net als Jan Cremer en Jan Wolkers zijn schaamte, verlangens en verbazing op. Iedereen die het leest, is verwonderd over zijn openheid. Als beginnend auteur heeft hij graag meer lezers. Daarom kan jij zijn eerste boek gratis downloaden.

Pispaal een debuutroman van auteur Jan Hendrik, is gratis te lezen op de E-reader als Epub of als PDF

Want als het straks te koop is op bol.com, laat jij misschien wel een recensie achter. Daarom dus. Geen addertjes. Geen vervelende mails. Nee, echt een mooi cadeau, gratis en voor niets!

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis