Jan Hendrik loopt door het kathedraal van Chartres
Jan Hendrik

Jan Hendrik

Mijn bedevaart is begonnen!

De meesten van jullie weten het nog niet, maar ik liep al heel lang met het plan om met de motor naar Israël te gaan. Ik kwam er alleen al snel achter, dat over land door Noord-Afrika gaan, nogal lastig is. Het idee is nu om over land naar Marokko te rijden en dan de rest met het vliegtuig te doen. Afgelopen donderdag (15 november) vertrok ik uit Rotterdam op mijn Yamaha Diversion. Met het mooie zonnige herfstweer aan de horizon, liet ik al snel het Nederlandse achter me. Mijn eerste stop was Lille, in Noord Frankrijk. Ik reed rechtstreeks door naar het enige hostel en bevond me een uurtje later achter een halve liter bier, op een terras van het Grande Place. De kop was er af. Later die avond dronk ik nog eentje om het af te leren in de bar van het hostel en sprak nog met een paar Fransen, die helaas de Engelse taal amper machtig zijn. Wel jammer, want het menselijk contact vind ik zo wezenlijk en het frustreert me enorm dat zo’n groot deel van de wereld geen goed Engels kan. Maar het mag de pret niet drukken. Ik maak deze reis voor mijzelf en voor verder niemand.

De volgende dag reed ik relatief op tijd weg naar mijn volgende bestemming. Bedevaart oord nummer 1 in Frankrijk. Chartres, beroemd vanwege de enorme Notre Dame die er staat. De reis duurde langer dan 7 uur en viel me zwaar. Ik had stiekem al gehoopt op wat beter weer, maar Noord Frankrijk doet het wat dat betreft niet veel beter als Nederland. En het weer was net omgeslagen, dus halverwege de route moest ik wel even stoppen om weer op te warmen, bij een klein, maar heel heet luchtkacheltje, in een wegcafeetje op mijn route. Ik was zo koud geworden, dat ik mijn stoel midden in het café neer zette en vlak voor de kachel ging zitten, met mijn handschoenen en helm ervoor om ook warm te worden. De cafébaas verzette nog een tafel voor me, zodat ik makkelijk bij mijn kop thee kon komen.

Door de hevige mist, kon ik niet goed vooruit kijken. Ik reed dan ook niet veel sneller als 60 kilometer per uur. 320 Kilometer later, kwam ik aan in Chartres, waar ik een Airb&b had geboekt voor een schappelijk prijsje. Met een sixpackje bier, viel ik in slaap op mijn kamer, terwijl mijn huisbasis nog wat zaken afhandelde achter haar laptop.

De volgende dag bezocht ik het kathedraal van Chartres. Een flinke gotische kerk, die wel wat lijkt op de Notre Dame van Parijs. Vooral het glas in lood was erg mooi gedaan. Ik ging ergens midden in de kerk zitten. Ik nam de tijd om alles even op me in te laten werken. Ik voelde me blij. Blij dat ik dit onderneem. Dat ik dit nu gewoon even doe. Waarom zou je ook zo lang wachten om de dingen te doen, die je altijd al hebt willen doen? Ja, ik leef mijn droom nu. Na nog wat door de kerk geslenterd te hebben en al mijn zonden opgebiecht te hebben bij de Pastoor, voelde ik toch wel dat mijn bedevaart was begonnen. Waarom ik het woord bedevaart gebruik weet ik eigenlijk niet zo goed. Want ik ben gewoon een motormuis, die van plek naar plek scheurt en af en toe een heilige plek bezoekt. Maar goed, vraag de gemiddelde pelgrim wat hem of haar beweegt om een dergelijke reis te maken. Ik wilde dit gewoon doen. Omdat mijn hart het zei. En vroeger moest je daarvoor een flink stuk lopen. En tegenwoordig trek je gewoon het gas vol open.

Zou je graag meer van me willen lezen? Mijn debuutroman Pispaal is nu verkrijgbaar. Een boek over o.a. thema’s als schaamte, pesten en seksuele ontwikkeling. Subscribe op www.janhendrikcreations.com/auteur en je krijgt een gratis exemplaar toegestuurd!

Like this post

Share this post

Like this post

Share this post

Yes. I'd like to keep in touch with you.

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Pispaal. Zo heet het auteursdebuut van Jan Hendrik. Vanuit een authentieke eerlijkheid schreef hij net als Jan Cremer en Jan Wolkers zijn schaamte, verlangens en verbazing op. Iedereen die het leest, is verwonderd over zijn openheid. Als beginnend auteur heeft hij graag meer lezers. Daarom kan jij zijn eerste boek gratis downloaden.

Pispaal een debuutroman van auteur Jan Hendrik, is gratis te lezen op de E-reader als Epub of als PDF

Want als het straks te koop is op bol.com, laat jij misschien wel een recensie achter. Daarom dus. Geen addertjes. Geen vervelende mails. Nee, echt een mooi cadeau, gratis en voor niets!

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis