Film als medium

Film is het krachtigste medium om een verhaal te vertellen. Korte films maken is een uitstekende manier om te oefenen, iets wat ik al veelvuldig gedaan heb. Echter is de weg naar een speelfilm, gefinancierd en wel, een weg die de meesten nooit zullen afmaken. Want voordat er iemand uit zijn luie stoel komt en meer dan 10 Euro betaald voor een kaartje om jouw film op een groot scherm te zien, tja dat is eigenlijk gewoon een waanzinnige gedachte. En dat is precies het thema van de film die ik op dit moment aan het schrijven ben.

Scenarist

Het is de zesde poging die ik onderga, sinds ik in 2011 mijn eerste “feature-length” schreef. Het is waanzinnig geweest om te bedenken hoe lang ik al aan het schrijven ben. Hoe lang ik al aan het hopen ben. Hoe lang ik de totale grip op de werkelijkheid ben kwijt geweest. Hoe ik van mijn zintuigen ben beroofd en voorbij alle schaamte de pijn van mij af schreeuwde en daarom iedereen die me dierbaar was, maar bij me wegbleef. En hoe ik uiteindelijk ontwaakte en dat alles waar ik ooit zo hard in geloofde, één grote illusie bleek, maar de liefde die ik vond, toch echt overbleef.

De Kogel door de Kerk

Poster van de korte film. "De Kogel door de Kerk." Written & Directed by Jan Hendrik

Wil je graag op de hoogte blijven van een volgende vertoning? Subscribe en ontvang een uitnodiging.

Première

Demonen. In de kerk spraken ze er vroeger al over, maar toen waren het nog zwarte beestjes met rode oortjes. Maar wat zijn de demonen van nu? Ik maakte er een korte film over: De Kogel door de Kerk, een film waarin het innerlijke dialoog tussen goed en kwaad, tot haar uiterste vorm is geschetst. Op dit moment wordt er nog een laatste hand aan de film gelegd, voordat hij het festival circuit af gaat en uiteindelijk een online premiere krijgt. Wil je daarvan graag op de hoogte blijven? Laat dan je email adres achter en ontvang binnenkort een uitnodiging! 

Een Teaser van mijn korte film

Het innerlijke dialoog tussen goed en kwaad, is in deze film in haar uiterste vorm geschetst.

Schoon genoeg

Deze film nam ik op tijdens het 48 hour film project van Rotterdam. De film heeft meerdere prijzen gewonnen en viel op bij het publiek.

Zoek je een scenarist voor je project?

Loop je al lang met een idee voor een film of documentaire? Ik ga er graag met je over in gesprek!

Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij geeft zijn acteur een laatste regieaanwijzing.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Er ontstaat een grappige situatie op de set.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij is aan met zijn acteurs "script rehearsals" aan het doen.

Gallery

Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij overlegd met de Director of Photography Artyom Zakharenko.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. De scene mislukte en moest afgebroken worden.
Regisseur Jan Hendrik is een korte film aan het regisseren. Hij overziet het geheel op de filmset.

JAN HENDRIK

Storyteller | Auteur | Regisseur | Scenarist

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis

Subscribe en ontvang mijn debuutroman gratis